<p>Adriaan Johannes van Oordt<br></p>

Adriaan Johannes van Oordt

Het startpunt van de historie van Thee Van Oordt ligt op 23 maart 1799, als Adriaan Johannes van Oordt te Rotterdam wordt geboren. Zijn vader Adriaan van Oordt (1761-1831) is koopman in de thee- en koffiehandel bij Arij Duermeijer & Zoon. Zijn grootvader Hendrik van Oordt (1710-1805) is eveneens koopman en oprichter van de Rotterdamse Van Oordt Suikerraffinaderij (1734).

Zij stammen af van gegoede kooplui uit Zeeland. Het ondernemen zit de familie dan ook in het bloed. Op 24-jarige leeftijd besluit Adriaan Johannes van Oordt net als zijn vader bij de firma Arij Duermeijer & Zoon aan de slag te gaan als koopman in de thee- en koffiehandel. Dit blijkt de opstap te zijn voor zijn eigen onderneming. Na 10 jaar ervaring te hebben opgedaan is de tijd rijp om op eigen benen te staan. Op 1 januari 1834 opent Adriaan Johannes van Oordt & Zoonen & co. de deuren.

<p>De Eenhoorn <br></p>

De Eenhoorn 

Al sinds het begin, in 1834, prijkt de eenhoorn in het logo van Thee Van Oordt. Aan dit legendarische boegbeeld worden in de mythologie al eeuwenlang magische krachten toegekend. Zo zou de eenhoorn symbool staan voor kracht, puurheid, energie, gezondheid, geluk, balans, vernieuwing en zuiverheid. En dat is ook waar wij bij Thee Van Oordt ons graag aan conformeren. Krachtige en pure kruiden in onze theeën, vernieuwend in ons assortiment en smaaksensaties waar je wel gelukkig van moet worden.


<p>Your cup of tea? <br></p>

Your cup of tea? 

180 jaar na oprichting streeft Thee Van Oordt er nog steeds naar om de beste kwaliteit aan te bieden. Dit realiseren wij onder meer door ons assortiment voortdurend te testen en de vertrouwde smaken te waarborgen. Maar ook door ons steeds te ontwikkelen en te vernieuwen zowel in onze ingrediënten als onze verpakkingen. Zo brengen wij Thee Van Oordt graag terug waar het hoort: bij u op tafel!